HTML

Agresszív Biciklis

7:20 Hideg víz csöpög az arcomról a kádba. Még 18 perc. Időben vagyok. 7:45 3 emelet lefelé, vállon a bringával. Megint hétfő, a sor a kereszteződéstől a házunkig ér. Amiért érdemes külvárosban lakni, az a csend és a jó levegő - kivéve itt. Röhögök rajtatok, ahogy elhúzok mellettetek a járdán. Két gyalogos jobbra húzódik, egy középkorú nő riadtan ugrik félre, amikor az utolsó pillanatban észrevesz. Áthajtok a vasúton, a sorompó zárva, messze még a vonat. A bicikliúton gyalogos - az utolsó pillanatban fékezek, csengőm nincs, a csikorgásra megriad és elugrik - a köcsög. Átkelés az úton - senki nem áll meg, én nem szállok le. Egy pillanatnyi szünet, a váltó reccsen, ahogy egyszerre kettőt váltok. Még néhány sarok, és odaérek. Egy újabb nap, újabb küzdelem. Én vagyok a városi utak magányos harcosa, az úttörő, akinek a nyomán megváltozik a világ képe. Én vagyok az Agresszív Biciklis.

Címkék

amerika (3) baleset (2) bkv (2) bringa (4) english (2) hoax (2) honda (2) karácsony (2) lopás (2) máv (2) munka (4) sztrájk (2) usa (2) varsó (2) Címkefelhő

Friss topikok

  • Kézenfekvő: szerintem az van, hogy akartak indítani egy közösségi szájtot és kezdő "vírusmarketingnek" kitalál... (2011.02.14. 11:02) Mentsük meg a Balatont!

Linkblog

Ki a mi vezérünk?

Agresszív Biciklis 2010.10.23. 20:40

A malacpofa.

Október 23. nem az én ünnepem. Tulajdonképpen annak sem voltam tudatában, hogy lesz, ez lehet az én hibám - összefolynak a napok, meg aztán hétvégére is esik, de úgy érzem, hogy egy ekkora országban nem fér el két forradalom. 48 már bizonyított, lenyomta a Rákóczi-szabadságharcot, van egy csomó ének, vers, könyv róla. Egy rakás filmet is forgattak a Jókai-regényekből, amiket le lehet adni minden évben, 56-ról meg csak a Vajna-féle "hollywoody" szar van (amit 22-kor lehet megnézni az RTL Klubon az X-Faktor után - mert az ünnep kedvéért nem fogják megváltoztatni a műsorrendet ugye), meg mondjuk a Megáll az idő, az egyetlen 56-hoz (elég lazán) kapcsolódó film, amit szívesen megnézek. FYI: port.hu/megall_az_ido/pls/fi/films.film_page Van még a Játszd újra, Tutti, amit talán azért adnak le mindig, mert ugyanabban az évtizedben játszódik.

Nem akarok ideologizálni, azt úgyis elegen teszik. Minden évszakban kell egy jelentős nemzeti ünnep, hogy a politikusoknak legyen alkalma nyilvánosan szapulni egymást. Csak ez a fásult tömegeket már abszolút nem érdekli. Az utóbbi években egyedül az jelentett izgalmat, hogy hogyan próbálják szabotálni az állami ünnepségeket és milyen balhé lesz az utcán éjszaka. Most, hogy az ellenség halott, nincs kit támadni és értelmét vesztette az egész. Pár szélsőséges még hőbölög, de azokat a kormányzat az abszolút többség jogi és erkölcsi támogatása mellett most már könnyedén elnyomja. Az a pár ember - hiába tűnik soknak a tévében, egy százalék sincs -, aki kimegy a rendezvényekre, vidáman ünnepli saját magát, jó nekik, ha ennyi elég. Faluhelyen, ahol amúgy sem volt túl sok hatása a forradalomnak, semmi nincs.

Amit akarnak, hogy október 23. legyen a fő nemzeti ünnep, több okból nem fog sikerülni. Egyrészt túlságosan rövid ideig tartott ahhoz, hogy jelentőségben összemérhető legyen a 48-as szabadságharccal. A kimenetele is eléggé nyilvánvaló volt, és akiben volt kétség, azt is gyorsan meggyőzték a ruszkik. Másrészt ez nem egy a teljes ország támogatásával és részvételével történő esemény volt, ahhoz túl hamar elfojtották - de valószínűnek tartom, hogy utána polgárháború jött volna. Ma is megoszlanak a vélemények - 48 esetében ilyenről szó nincs, nem is volt soha. Nem lehet fél ország ünnepe egy nemzeti ünnep. Nekem speciel elég a március 15. meg az augusztus 20. a tűzijátékkal. Mondjuk a dokumentumfilmeket szeretem, de eddig többnyire csak egyoldalú és érősen csöpögős, nem túl tényfeltáró műveket láttam.

Most nézem, hogy a Szabadság, szerelem a Viasat 3-mon lesz, elnézést az RTL Klubtól, hogy feltételeztem, hogy a forradalom napján kapcsolódó filmet adnak. Helyette éljen a Meseautó 2 és Kabay "Remake" Barna. Mindenkinek BMW-t! Ez legyen az új jelszó.

Ki a mi vezérünk?

A Malacpofa!

Ki dobja fel?

Mindenki!

Ki kapja el!

Senki!

 

Címkék: október 23 malacpofa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agresszivbiciklis.blog.hu/api/trackback/id/tr722393915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása